Titeln Skåne och en bild med Skånes landskapsvapen

Röstånga - mitt i den vackra naturen

skylt med välkomstskylt

Vid sydsluttningen av Söderåsens nationalpark i Skåne finner man Röstånga, den lilla byn som bjuder på oändliga möjligheter. Här kan man finna lugnet i den vackra naturen, vara social i de många olika föreningarna eller varför inte vara med och utveckla och föra den lilla byn framåt?

Byn

I förhållandet till den lilla byns storlek finns det ett generöst serviceutbud i form av Ica, café, gästgiveri, pizzeria, blomsteraffär, frisör med många fler. Engagemanget i byn är stort och här finns ett stort utbud av olika föreningar och aktiviteter. Oavsett vilka intressen man finns det alltid möjligheter i Röstånga att utveckla dem. Redan nu finns det aktiva föreningar som erbjuder allt från konst till idrott. Barnomsorgen i Röstånga erbjuder barnen en miljö inbäddad i grönska och med nivåskilnader som lockar till lek året runt. Den pedagogiska verksamheten fokuserar på barnens personliga utveckling, är att ge eleverna verktyg för att bli bra på att samarbeta och ta eget ansvar. Med sitt geografiska läge är det inte långt från Röstånga till större städer som Malmö och Helsing borg, med bil tar det cirka en timme. Med buss och tåg tar det även cirka en timme till de större städerna.

Upplevelse

Oavsett vem du är så har Röstånga något för alla. Ta ett dopp i den sägenomspunna Odensjön, hänförs av den vackra naturen och måla en tavla, vandra på en av många vandringsleder eller varför inte utmana ödet och prova på downhillsåkning. Det finns många olika boendemöjligheter i Röstånga. Vill man bo här permanent kan man antingen köpa ett hus eller hyra en lägenhet. För besökande kan man välja mellan att bo på en förstaklassig familjecamping, vandrahem och gästgivaregård. Hungrig? I Röstånga finns alternativ för alla smaker. Picknick i det fria, ett dignande smörgåsbord i historiska lokaler, avnjut en drink i kvällssolen på den gamla stationen, en enkel fika på cafét eller varför inte dela på en familjepizza på den lokala pizzerian